Terugblik: Trio Murali op 16 november 2008

 


Trio Murali: Christel Verrydt fluit, Nele Hoebers piano en Nelleke Hoekstra violoncello

 

 

Het openingsconcert door het Trio Murali is op een spraakmakende wijze ingespeeld door drie jonge musici. Alle drie gekleed in vurig rood, kozen zij meteen het ruime sop in een sprankelende compositie van Louise Farrenc, bewonderd door Schumann en Berlioz.

De toon was gezet. Alle muziek die het Trio speelde had als bindende factor het einde en begin van een nieuw tijdperk, het Fin de siècle. Een tijd met een enorme mengeling aan stijlen. De Sonata da Camera van Gabriel Pierné gaf het Trio alle mogelijkheden hun kunnen ten toon te spreiden.

De muziek van het vierdelige Trio van Marcelle de Manziarly was ook zeer origineel. Zij studeerde bij Nadia Boulanger, die ook Stravinsky als leerling heeft ingewijd in de kunst van het componeren.

Philippe Gaubert's Pièce Romantique zorgde voor een laat romantische afsluiting van het programma. Het Trio Murali is geweldig op elkaar ingespeeld en daarbij is het een genoegen om naar hun musiceervreugde te kijken.
Tenslotte konden Christel Verrydt, Nelleke Hoekstra en Nele Hoebers in de Sérénade van Gaubert nog eens tonen dat ze in het laatste werk nog niets aan vurigheid hadden ingeboet.