Terublik: concert door het Spirale PianoTrio met Loes van Langerak alt-mezzo


Terugblik op het concert door het Spirale PianoTrio met Loes van Langerak alt-mezzo, op zondag 23 januari 2011.Getalenteerde jonge cellist verrast met Brahms
CONCERT IN DEN WOUWDFLUIT
 

 
Door: Coby Kremers

 
WOUW – Op zondag 23 januari werd er in de concertzaal In den Wouwdfluit een concert verzorgd door Makcim Fernandez, cello, Monica Florescu, piano en Loes van Langerak, alt-mezzo.
Op het programma: Rachmaninov,Tsjaikovski, Diepenbrock, Borodin en Brahms.
 
Aanvankelijk was het Spirale Trio geprogrammeerd maar door een dubbele boeking was de violist van het trio niet beschikbaar. Noodgedwongen werd toen de programmering gewijzigd. Het cello-pianoduo Makcim Fernandez Samodajev en Monica Florescu opende het programma met de gevoelige, dromerige vocalise van Rachmaninov. Met name de cellist blonk uit in toonvorming en interpretatie, adequaat begeleid door de pianiste.
In het tweede programma-onderdeel benadrukte de cellist zijn klasse met Herfstlied van Tsaikovski, wederom perfect begeleid door Florescu.
Loes van Langerak zong vervolgens mooi ingetogen en knap geïnterpreteerd de Berceuse van Diepenbrock, zij het dat het hoge register haar niet altijd recht deed. De daarop volgende drie liederen van Borodin lagen haar duidelijk beter. Leuk gepresenteerd, met een goede techniek en muzikaal inzicht.
Na de pauze werd de sonate in e-klein van Brahms uitgevoerd door het cello-pianoduo. Hierin excelleerde de cellist in het eerste gedeelte, door de lastige grote intervallen perfect uit te voeren in volledige harmonie met de piano. Het tweede deel, lichtvoetig en charmant, leverde een prachtige samenklank op. In het derde deel, een gecompliceerde fuga, viel nogmaals het knappe samenspel te bewonderen.
Het publiek waardeerde het gebodene met een staande ovatie.